Vad är en virtuell assistent?

En virtuell assistent är någon som avlastar dig i ditt företag så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet och slipper göra sådant som du inte är bra på eller helt enkelt tycker är tråkigt.

Ibland kallar jag mig virtuell assistent även om jag tycker att digital kommunikatör bättre beskriver vad jag gör.

Virtuella assistenter jobbar som konsulter och har olika expertområden som de erbjuder sina tjänster inom. Det kan till exempel vara digital kommunikation, som är mitt område, eller marknadsföring, administration, redovisning, projektledning och mycket mer. 

Grejen med en virtuell assisten är att hen och uppdragsgivaren inte behöver befinna sig på samma ort. En virtuell assistent jobbar platsoberoende och kommunicerar med sina kunder med hjälp av olika digitala verktyg. 

Att jobba platsoberoende innebär att man antingen har en bas där man alltid jobbar (typ hemma) eller jobbar från olika ställen. Man kanske reser runt i världen, har ett semesterboende varifrån man jobbar i perioder eller växlar mellan sin bas och andra platser. 

När man kommunicerar digitalt med sina uppdragsgivare så är verktygen man använder väldigt viktiga. De måste vara pålitliga och lättanvända. Här kommer mina favoriter:

Slack - ett kommunikationsverktyg som bygger på att man organiserar chattar efter olika ämnen och olika projektgrupper. Trello - projektverktyg där man organiserar uppgifter och kommunicerar runt uppgifterna. Google drive - spara och dela filer samt skapa dokument som flera kan jobba i samtidigt. appear.in - superenkelt verktyg för videomöten.
Är du intresserad av att diskutera vad en virtuell assistent skulle kunna göra för dig och ditt företag? Hör av dig så tar vi ett digitalt möte.

Ha det bra så hörs vi snart igen!
Charlotta