Instagram för företag

Använder du Instagram i ditt företag, för att marknadsföra dina tjänster, dina produkter eller för att bygga ditt personliga varumärke?

Här kommer lite tankar och tips om Intagram för företag. Häng med!

När du ska använda Instagram i din marknadsföring bör du skaffa ett företagskonto det första du gör. Det kostar inget men du har fördelen av att du kan se statistik för ditt konto och dina inlägg. Med hjälp av statistiken kan du dra slutsatser om vilket innehåll dina följare uppskattar mest och vilken tidpunkt det är bäst att publicera.

Förresten, du kan ha ett företagskonto även om du inte är ett företag utan bara nyfiken på din statistik. Gå in under inställningar och ändra till företagskonto. Kvickt och lätt!

För att få ut något av din marknadsföring på Instagram så behöver du ta reda på om dina målgrupper verkligen finns där. Annars kommer du inte att träffa rätt personer, de som är intresserade av samma saker som du och av din produkt. Men, chansen är stor att du hittar din målgrupp på Instagram eftersom användandet ökar stadigt. 

Instagram är det andra största sociala mediet efter Facebook men det växer betydligt snabbare än sin storebror. 

Liksom tidigare är det fortfarande flest yngre (upp till 25 år) som använder Instgram men de äldre användarna ökar nu fortare än de yngre. 40-talisterna är en grupp som ökar snabbt på Instagram.

Det är mest kvinnor som använder Instagram men mäns användande har ökat så nu finns över 50% av männen på Instagram.

Sammanfattningsvis kan vi säga att den största målgruppen på Instagram är yngre kvinnor, därefter äldre kvinnor och sist män.

Genom att skrivia specifikt till din målgrupp så kan du på Instagram bygga upp en följarskara som delar ditt intresse och som du kan kommunicerar med.

Instagram Stories är Instagrams roliga lillasyster, om du frågar mig. Här ligger bilderna endast kvar i 24 timmar. Det är snabbare puckar än på "vanliga" Instagram och här är det möjligt att vara mer spontan och transparent. 

Jag ser Instagram Stories som ett ställe där mina följare kan lära känna mig som person. Om vi ska göra affärer så behöver mina blivande samarbetspartners veta vem jag är och vad jag står för. Då känner de förhoppningsvis att de kan lite på mig och att vi passar ihop.

Normalt kan man bara lägga in en länk i din profil på Instagram. Det är så klart en brist eftersom du kanske vill lägga in länkar till din webbsida, blogg, andra sociala medier, en digital gratisprodukt eller ett formulär etc. Men det finns ett knep! Med Linktree kan du lägga in många länkar i profilen. Eller rättare sagt, du lägger in länkarna i Linktree och Linktree genererar en länk som du lägger i profilen. Linktree är gratis och hur bra som helst!

Det finns hur mycket som helst att prata om när det gäller Instagram. Är det något du undrar över? Skicka mig ett meddelande eller ställ din fråga här i kommentarerna. 

Ha så kul med Instagram!
Charlotta