Favoritpoddarna inom digital marknadsföring

Jag är ju en kunskapsnörd och då tycker jag att poddar är ett så bra sätt att lära sig nya saker. Man lär sig liksom i farten...

Här har jag listat mina favoritpoddar inom digital marknadsföring + en liten outsider som inspirerar mig i livet.

Digitalsnack var nog den första podden inom digital marknadsföring som jag började lyssna på. Cecilia och Jenni blandar intervjuer med branschfolk med trendspaningar och rena how-to-inlägg. Digitalsnack har fokus på sociala medier.

Placebranderpodden är den senaste podden som jag har upptäckt - för bara några veckor sedan. Den handlar om hur man attraherar besökare och nya invånare till en stad, en region eller en landsbygd. Helena och Håkan har i varje avsnitt intressanta intervjupersoner från bland annat besöksnäringen, kommuner och universitet. 

Anledningen till att jag är intresserad av den här podden är att den kombinerar marknadsföring med besöksnäringen, som mitt hjärta klappar lite extra för.

Hillmanpodden är verkligen hands on. Här får du i korta och kärnfulla avsnitt veta precis hur du går till väga för att jobba smart digitalt. Greger och Jenny driver även Hillman Academy som jag är ett stort fan av.

I podden We are influencers intervjuar den digitala entrepenören Linda olika influencers. Varje avsnitt har en egen vinkel utifrån gästens specialkompetens. Lärorik och underhållande!

Bortom ekorrhjulet innehåller väldigt lite digital marknadsföring men det måste vara med på min lista i alla fall. Den handlar istället om en fri livsstil med livskvalitet bortom ekorrhjulet, om att hoppa och skippa 9-5. Med Bortom ekorrhjulet inspirerar systrarna Johanna och Katta mig att gå min egen väg och skapa mig det liv som är bäst för mig och min familj.

Nu har du fått min lista så nu vill jag ha din! Skriv i kommentarsfältet vilka som är dina favvopoddar. Berätta gärna också varför du tycker att de är så bra.

När brukar du lyssna på poddar? Jag lyssnar när jag gör något som inte kräver så mycket koncentration, som till exempel när jag åker bil, stryker eller dammsuger (jag lovar, jag är tillräckligt koncentrerad när jag kör bil och lyssnar på podd samtidigt!). När jag är ute i naturen vill jag däremot hellre lyssna på fåglarna och tystnaden men som tur är finns det tid för både podd och tystnad.

Önskar dig härligt poddlyssnande!
Charlotta